Sköna hår tips!

På vintern får vi vara extra varsamma om vår hy då den tenderar att bli torrare och på sommaren gällder det att sköta vårt hår lite extra. I solens varma strålar bleks håret vilket kan se väldigt fint ut men som faktiskt sliter på håret. Att bada ofta, speciellt i saltvatten, är också en påfrestning på håret. Här kommer därför lite tips för ett friskare sommarhår;

Sköt om det; Välj produkter som funkar för ditt hår. Har du något balsam osv som du vet funkar för ditt hår, satsa på det! Gör även inpackningar när du har tid, det är skonsamt och skönt för ditt hår. Inpackningar som sitter kvar under natten kan vara en extra bra idé! Välj gärna produkter som återfuktar håret om ditt hår känns torrt och slitet.

Skydda det
; Värmestylning är älskat av många men att använda t.ex plattång ofta är inte alls skönt för ens hår. Om du inte redan har investerat i en skyddande produkt före din värmestylning är det läge att göra det nu!  Något som kan vara bra att finnas i ditt badrumsskåp i sommar är hårprodukter med UV skydd. Det skydder mot UV-strålar och skyddar håret mot slitage. UV Rescue Recovery Treat från Redken är en inpackning som ska sitta i ca 10 min och användas en gång i veckan. Den kostar ca 300 kr men för ett sommar slitet hår kan den vara värd varje krona! Redken har andra bra produkter för ditt sommarhår, ge deras hemsida ett besök och se själv om du fastnar för något; www.redken.se.
Som skydd mot solen och saltvattnet finns Survival Creme från Kms California som är en leave-in-kräm med UV-filter. Den går på ca 200 kr.

Låt det vila; Har du varit ute mycket i solen kan det ibland vara skönt för ditt hår att få en paus mot den starka solen. En trendig hatt eller en sjal kan vara bra för ditt hår när du är ute!

Kan tipsa om: hårprodukterna från John Frieda collection. Där finns bland annat produkter för rödhåriga, ljushåriga och mörkhåriga, för frissigt hår som beöver lugna sig, för hår som behöver volym och såklart för slitet hår. Produkterna kostar en del men är värd varje krona enligt mig! Ett shampoo går på ca 90 kr. Men det produkterna räcker länge och är älskade av många! Ett lite billigare alternativ är Schwarzkopfs produkter som jag personligen är väldigt förtjust i.

Det är en väldigt stor risk att ditt hår kommer bli mer eller mindre slitet i sommar. Om du redan nu har ett slitet hår gör du ett smart val att låta saxen komma fram. Senare idag visar jag upp lite frisyrtips!
 

The Hills tjejen Audrina Patridge är en av många kändisar som
gillar hatten, härligt för håret!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0